A vonat tizenhárom-harminckor indul a negyedik vágányról. Zsaborzsák egy éve készült erre az útra. Hosszasan tervezgetett és alaposan előkészített mindent. Ez alatt az idő alatt minden energiáját arra fordította, hogy megvalósítsa álmát. No nő, no pia, csak a Via Appiaára gondolt, meg megállva, mint József Atilla mamája, amit nemsokára mi is megértünk, hogy miért, de aki már most tudja az tegye fel a kezét. Ne azt, a másikat. Zsaborzsák nagyon megváltozott és annyira zárkózott lett, hogy a számolda-széknél, ahol főkorkó volt, többen feltették maguknak a kérdést, sőt nem csak maguknak, hanem Zsaborzsák háta mögött még egymásnak is, hogy „Nem beteg ez a főkorkó?”. De nem, Zsaborzsák, mint ahogy mi azt nagyon is jól tudjuk, nem beteg volt, hanem elszánt, mi több kitartó.
Mi több, eljött a nap, és kora reggel útnak indult, annak ellenére, hogy csak délután indult a vonat. Otthonról indult, amit mi bennfentesek egyébként is jól tudunk, de elmondjuk még egyszer, hátha valaki nem figyelt eléggé. Elsétált kedvenc KB háza előtt, ahol egy éve nem járt már, nem járt, vagy inkább mondjuk úgy, hogy nem jött ide, pedig itt dolgozott Dolly Dee, aki karpet-táncos volt, és akit barátjának gondolt, vagy barátnőjének, de ebben a pillanatban ez számunkra még bizonytalan. Zsaborzsák szégyelte magát, mert az elmúlt évben egyszer sem nyitotta rá az ajtót szegény Dolly Deere, aki délelőtt egy óra, és délután is, és este négy krémes, utána pedig pszicho-perepautya, de nem őneki, hanem ő maga az. Zsaborzsák tudta ezt, és ezért is, meg azért is, mert jó konyhája volt a KB háznak, elutazás előtt ide jött egy jó brokkoli kémlevesre, amit nagyon szeretett, főleg pirított mandulaszirommal.
Titokban számított rá, nem, erősen számított rá, hogy találkozik Dolly Deevel, mert mint minden magányos főkorkónak, aki nagy fába vágja a fejszéjét, neki is szüksége volt egy pszicho-perepautyára, és Zsaborzsák most nagyon nagyba vágta. Legalábbis magában így vetett számot, és itt elgondolkodott azon, hogy aki számot vet, az vajon mit is arat. Egyértelmű, hogy Dolly Deenél jobbat nem ismert, igaz, egyáltalán nem ismer más pszicho-perepautyát, de az is igaz, hogy másik Dolly Deet sem. Úgy érezte, hogy ez így tisztességes.
Mielőtt belépett volna a rejtélyes KB házába, még elsétált egy pénzügykutatóba, és beváltott néhány W-batkát – amit akkor, és ott némi német nyelvi befolyásra faubatkának mondtak ‑, mert hiába a tudomány és a nemzetközi megállapodások, még sem találták még fel azt a hitelkártyát, amit elfogadtak volna ott, ahová ő utazik. Mert most már legyen világos mindenkinek, és tudja meg az is, aki eddig nem, hogy a vonat tizenhárom harminckor Hamburgerlandon keresztül… Nem, még mindig nem árulhatjuk el Zsaborzsák úti célját, hiszen még nem beszélt sem Dollyval sem Deevel. A terembúráját, most meg még az is kiderül, hogy ez a jótét lélek, nem is egy személy? Hát igen, ez az író mindenre képes, még arra is, hogy két flekkben sem tud befejezni egy történetet, pedig már tizenkettő-ötvenhét, ezért tegyünk úgy, mintha a levesen már túl lennénk, és derítsük ki gyorsan, hogy fiú-e, vagy lány, vagy legalább is hány személy Dolly Dee, vagy pihenésként hallgassuk meg inkább Jerry Lee Lewis és Bruce Springsteen előadásában a Pink Cadillac-et. Legjobb erre a célra a 2006-os Last Man Standing című koncertalbum, és kérjük meg a mesélőt, hogy hagyjon miket békén. Peace, мир, pax, és így tovább, de ne legyenek illúzióink, nem fogja abba hagyni.
 
 
A flekk nyomdai szakszó, ami egy gépelt vagy kézzel írt egy oldal terjedelmű szöveget jelent. A flekk szó a német anyanyelvű nyomdászok által terjedt el Magyarországon. Huszonhatszor hatvan leütést számítottak egy flekknek, ebből lett a számítógépes korszakban 1800-2000 karakter. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által egy flekk 1800 karakterben van meghatározva. Egy szerző kéziratos terjedelme a kiadói gyakorlatban kb. 2000 leütés. Egy nyomdai flekk megegyezik négy kézirat-flekk terjedelmével. szövegszerkesztőben 12 pontos betűvel teleírt A4-es lap szövege körülbelül 3 flekk
szerintünk: (1/5)
értékelés: : (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://birodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr441811767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása