Ajtók, kapuk, ablakok

Címkék: ajtók kapuk ablakok

2009.05.06. 08:21

 

Látod körülötted a falakat? Körbevesszük magunka, megépítjük saját korlátainakt. Kivonultunk a természetből. Érthető talán. A hideg, a forróság, a sötét és a félelem kint maradtak. Kint, abban a vadabb  de élőbb világban. Az a fajta szorongás kiszorult az életünkből. Megérte? Az biztos, hogy fizettünk érte, alaposan megfizettük az árát, de ez egy másik történet.
Nézd, itt vannak ezek a különös szerkezetek. Átjárók a kül- és belvilág között. Az egyik a szél útját rekeszti, míg a fényt átereszti, a másik téged tesz kívülről belülre. Funkcionális és szakrális. Anyagszerű és rejtelmes. Véd, mint a pajzs, de szellemisége megfoghatatlan. Olyan, mint az átok, vagy a jószerencse. Lapozz bele az időbe. Nézz át a falakon. Valamennyi mögött ott volt, vagy még mai is ott sunnyog az élet.
 
 
szerintünk: (3/5)
értékelés: : (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://birodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr501105561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cotta · http://koreainyelv.freeblog.hu 2009.05.15. 08:14:09

Te készítetted a fotókat? Ugye főleg Olaszország? Vagy legalábbis így képzelem az olasz ajtókat, ablakokat...

TTZ 2009.05.15. 09:08:57

@Cotta: Igen, több kép készült Olaszországban, de egy jelentős része az Adria túlpartján Splitben, Trogirban, Vrsarban, de nem véletlen a hasonlóság.

Ritusz 2009.07.15. 16:22:47

Nem elég, hogy ilyen jól ír, a fotói is profik!
Egy kicsit irígylem a világlátását!
R
süti beállítások módosítása