- avagy, a Nagy Fül legendája -  
 

„2026, június 13.-án az emberiség létét újabb, katasztrófa fenyegette. Az XW-20783-as jelű üstökös egy darabkája - miközben elszáguldott a Föld mellett- bekerült a légkörébe. Az esemény a Tunguz-meteor néven ismert jelenség forgatókönyve szerint zajlott. A nappali égbolton is látható fényességet, egyre erősödő dübörgő hang követte, majd - a többnyire fagyott gázokból álló objektum, fülsiketítő sistergéssel felolvadt a légkörben.”

Enciclopedia Globalica – XVII kötet, London 2057.

 

Az égitest, Kelet-Nyugat irányban száguldott át az északi félteke fölött. Szabad szemmel Oszakánál észlelték először, majd Ázsia és Európa egén haladt keresztül. Útját a mexikói partok fölött fejezte be, kísértetiesen közel ahhoz a helyhez, ahol 65 millió évvel ezelőtt egy másik kisbolygó csapódott a Földnek. Az akkor a földi élet több mint hatvanöt százalékát, semmisítette meg, többek között a dinoszauruszok pusztulását okozva.

Most elmaradt a katasztrófa. A világvégét várók, újra elnapolták a „Big End”-et. Többen állították, hogy a szerencsés kimenet a Vatikánnak köszönhető, míg mások titkos fegyverkísérletekről pusmogtak. Az igazán tájékozottak azonban bizton állították, hogy a bajt, egy diósgyőri illetőségű nő, bizonyos B. Katalin természetgyógyász és bio-energetikus hárította el, továbbnövelve ezzel nemzete, a magyarság világhírét.

Az egész világon beszéltek az eseményről, még a Labdarúgó Világbajnokság tudósítói is kommentálták, főleg abból a szemszögből, hogy milyen hatással lehet a negyed döntőre.  Tájékoztatásul azoknak, akik nem, vagy csak mérsékelten érdeklődnek a sport iránt, hogy ebben az évben, 2026-ban a következő négy együttes került a finálé közelébe: Magyarország, Trinidad és Tobago, továbbá Kína és az Egyesült Államok csapatai.

Mint köztudott, az európai nemzetek 2020-ban közös államot hoztak létre, a legerősebb nemzeti valutát, a Hungarian Forintot választva fizetőeszközül. Utóbbi oka az volt, hogy a korábbi közösségi pénz, az Euró, 2019-ben egy monetáris válság miatt összeomlott. Még szerencse, hogy létezett a megbízható HUF. Ezt követően, a morálisan is megerősödött Európai Unió ipara, jó minőségű és kedvező árú tömegtermelésével, komoly gondot okozott a korábbi gazdasági nagyhatalmaknak. Kínát és az Amerikai Egyesült Államokat annyira sokkolta a verseny, hogy utóbbi a csőd szélére került. Megmentésére az Afrikai Államszövetség, és az Európai Unió dobott mentőövet. Az előbbi humanitárius segélyek formájában, az utóbbi gazdaságfellendítő keret-programok alkalmazásával. Szerencsére konszolidálódott a helyzet így nem következett be a gazdasági világválság.

Eközben, az Európa Parlamentben úgy döntöttek, hogy az egységes, és szigorú gazdaságpolitika fenntartása mellett, a kultúrában és a sportban meghagyják a nemzeti megjelenés lehetőségét. Szakértők szerint a teljes, nemzeti identitásvesztés, lelki deformálódással járna, milliókat taszítva ezzel alkohol és drogfüggőségbe. A sportszerű versengés, viszont ébren tartja a bizonyítási vágyat, ami további lendületet adhat a közösség fejlődésének. Így került sor, a rendkívüli sportköltségvetés megszavazására. Ezzel hosszabb távon is, esélyt biztosítva a felzárkózásra, főleg a labdarúgásban gyengébb népek, mint az angolok, németek, olaszok számára.

A világbajnokságra, – ami Floridában került megrendezésre - most egyedül a magyar tizenegy jutott ki Európából. Az egész kontinens lélegzet visszafojtva figyelte őket, játékuk alapján megelégedettséggel nyugtázva, hogy a fiúknak van a legtöbb esélyük a kupa megnyerésére.

Visszatérve az égi eseményekre. Mikor az üstökös-morzsalék belépett az atmoszférába, jeges törmelékéből, gázok szabadultak fel. A belépést követő percekben, már Japánban észlelték, hogy különös illat követi a jelenést. A katasztrófavédelem azonnal működésbe lépett. Vegyelemezték a mintákat, de szerencsére nem találták mérgezőnek a gázt, így rendkívüli intézkedésre sem került sor. A furcsa szagot, a Mexikói-öböl környékén lehetett érezni a legerőteljesebben, de Eurázsiában, Észak- és Közép-Afrikában valamint az Amerikai kontinens felső kétharmadában is, erős virágzó bodza illat terjengett. Csupán a Tűzföld, Dél-Afrika és az Ausztrál kontinens lakói maradtak ki az égi áldásból.

Az érintett területeken, furcsa biológiai jelenségre figyelt fel a világ. Az első jeleket idős emberek, főleg a mozgásukban korlátozottak figyelték meg. Akik eddig fájdalomtól elgyötört arccal, mankóval, járókerettel közlekedtek, most botjaikat eldobálva, frissen, szökdécselve szelték át a parkokat. Senior mozgás-klubok alakultak, és nagy létszámú mezei futóversenyeket rendeztek. Orvosaik értetlenül álltak a kérdés előtt. A páciensek arról számoltak be, hogy miközben fülcimpájuk erősen megduzzadt, végtagfájdalmuk egyik percről a másikra megszűnt. A doktorok a fülduzzanatot az utoljára felírt gyógyszerek mellékhatásának tekintették, de senki nem kívánt panaszt tenni, hiszen a fájdalommentesség mindennél többet ért.

A tudósok szívósan dolgoztak a rejtély megoldásán. Egy dán kutató, bizonyos Olaf Witte-Otte, azzal a teóriával állt elő, hogy a csodás gyógyulásoknak köze van az égi jelhez. Engedélyezett növénykísérlettekkel bebizonyította, hogy az égitestből származó gázmolekulák, pozitív hatással vannak az élő szervezetre. Kísérletében, gerberákat sokkolt elektromos árammal, melyre azok fájdalom-reakciót adták. Ezt követően, a speciális gáz koncentrált közegébe helyezte virágait, melyek megnyugodtak, „fájdalmuk” bizonyítottan megszűnt. A szirmuk ugyan mód felett megnagyobbodott, de ez egy virágnál, ugye nem zavaró. A növényvédők ugyan tiltakoztak a kísérletek ellen, de a világ kevésbé „zöld” része lelkesen üdvözölte a felfedezést, arra sarkallva a vegyészeket, hogy fejtsék meg a gáz titkát.

Megjegyzés: a dánok hittek saját nevelésű tudósuknak. Ez a régi, bár kis nemzet, kevés prófétát tudhatott a magáénak, így megengedték, hogy aki képes rá, hadd prófétáljon a saját hazájában. Ínséges időkben még importáltak is egyet-egyet, humoros rajzokkal népszerűsítve őket, bár ez utóbbinak a mohamedánok nem nagyon örültek.

Visszatérve a javában zajló Labdarúgó Világbajnoksághoz. Bár a becsapódó égitest, okozott némi riadalmat a játékok helyszínén is, végül megnyugodtak a kedélyek. Az említett gáz jótékony hatására, több sportoló, ki korábban sérülést szenvedett, újra játékra jelentkezett. Köztük volt a lelkes és ifjú amerikai kapus is, aki enyhén nedves gipszkötéssel a csuklóján futott ki a játéktérre. A két fél közel azonos erőt képviselt, ezért várható volt, hogy kemény csata elé nézünk. Valóban, csodálatos támadásokat és jól szervezett védekezést láthattak a nézők. A küzdelem kifejezetten sportszerű volt, még is előfordult egy-két hibás közbelépés. Korábban megszokhattuk, hogy a játékosok, az ellenük elkövetett szabálytalanság miatt, hosszasan fekszenek a frissen nyírt pázsiton, arcukon a fájdalom vélt vagy valós érzésével. Most elmaradt a földön fekvés, a kárvallott hamar fölpattant, legfeljebb szemrehányó tekintetével követte ellenfelét. Az kétségtelen, hogy a középpályán, de leginkább csatársorban, egyre nagyobb lett a játékosok füle. Ez addig fajult, hogy az amerikai jobb szélsőnek, a második félidő hajrájában, orvosi ragtapasszal kellett, tarkójához rögzíteni a fülét, mert zavarta a fejelésben. Végül az amerikaiak győztek 3:1 arányban, de Trinidadnak sem volt szégyenkezni valója.

A gond csak akkor következett be, amikor a megnövekedett fülek, még a meccset követő harmadik héten sem akartak összemenni. A játékosok kezdték sajnálni korábbi sérüléseiket, amik előbb-utóbb elmúltak. Most ugyan nem volt fájdalom, de megmaradtak a lobogó fülek.

A kutatások közben beigazolták, hogy a belélegzett gáz, olyan változást gyakorol felnőtt szervezetre, mely megszünteti a fájdalom érzését, de ezzel párhuzamosan a fül szöveteinek megduzzadását idézik elő. Belátható volt a következmény, hiszen élete során, mindenkit érhet kisseb–nagyobb sérülés. A tudósok azt is kiderítették, hogy nem csak a „mérgezés” áldozataira, de utódokra is kiható genetikai változásról van szó. Igaz, csak a serdülőkor után alakul ki a megnagyobbodott fülforma. Továbbá azt is kiderítették, hogy egyértelmű különbség mutatkozott a nemek vonatkozásában. A férfiak füle felül hegyes, fejhez simuló, míg a nőké enyhén elálló, felül kerekded, a cimpák tekintetében erotikusan duzzadt. A szakirodalomban, nemsokára harmadlagos nemi jellegként emlegették e formákat.

A változásra hamar reagált a szépségipar. A fehérnemű szalonokban új termék, a fültartó jelent meg. Ezzel a hölgyek kegyeit keresték, a diszkrét formáktól, a pajzánokig. A férfiaknak új kozmetikai terméket dobtak a piacra, amely optikailag emelte ki a fül vonalát, még hegyesebbé, kackiásabbá varázsolva a hallószerveket. A tömegtájékoztatás sem maradhatott le a jóról. Fülszépségversenyek tucatjait közvetítették a világ minden tájáról. Az emberiség úgy látszik, elfogadta a dolgok ilyetén alakulását. Vagy mégsem mindenki?

Ahogy a történések elején említettük, a déli félteke néhány területe, kimaradt az űr-gáz hatása alól. Az itt élők továbbra is kis füllel születtek, és haltak meg. A nagy fülűek először irigykedtek rájuk, majd sajnálni kezdték őket. Voltak olyanok is, akik fül-rasszista megjegyzésekre ragadtatták magukat. A világ kereke, persze nem áll meg, s mint az már lenni szokott, fantáziadús nagy fülű nők és férfiak, kalandra éhesen látogattak el a kisfülűek közé. Mondanunk sem kell, hogy hamarosan megszülettek ez első, közepes fülű utódok. Ezeknek a gyermekeknek persze szörnyű sora volt. Nem fogadták be őket sem a kis, sem a nagyfülű közösségek. Később konszolidálódott a helyzet, mikor kiderült, hogy a középfülűek jó sportolók, érzékük van a művészetekhez, magas az intelligencia szintjük, és nagyon kellemes emberek. Így hamarosan megkezdődött a fülek világméretű keveredése.

Ekkor érkezett a Lefters Hírügynökség szenzációja. Ismeretlen kisbolygó közeledett a Föld felé. Mindenki szorongva kémlelte az eget. Vajon mit rejteget még, emberiségünk számára a jövő.

 

szerintünk: (5/5)
értékelés: : (4/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://birodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr70905622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cotta · http://koreainyelv.freeblog.hu 2009.01.29. 09:27:21

Nagyon szellemes, jókat kuncogtam itt a könyvtárban :). Ezek az írások valamely nagyobb kötet részét fogják képezni?

TTZ 2009.01.30. 11:02:19

@Cotta: Örülök, hogy ez is tetszett.
Nem mindegyik írást szánom papírra, de egy része egyszer bekötődik. Remélem :)

Cotta · http://koreainyelv.freeblog.hu 2009.01.30. 12:03:15

Hát az erős HUF, az nagyon ütős poén! Oltári!
süti beállítások módosítása