Sárközi Mátyás: Vízszintes zuhanás. (napló regény)
 
Nyilván sokan tudják, hogy a szerző, a Londonban élő író, publicista, sokáig a BBC Magyar Rádiójának  munkatársa, ma is küld készít "kis színes" tudósításokat honi músorokba is.
Sárközivel való első "találkozásom" a Király utcán végestelen-végig című nagyon élvezetes irodalmi bedekkere volt, bár a híre már megelőzte őt családunkban, a Levelek Zugligetből című írása elhíresült idézeteivel.

A Vízszintes zuhanást kicsit kétkedve vettem kézbe, mivel eredendő ellenállást tanúsítok a napló-regény műfajával szemben. Ez a könyvvel még is szerencsém volt. Hosszabb-rövidebb bejegyzések a szerző életének leginkább kulturális mozzanatairól. Kiállítások, koncertek, könyv bemutatók, és olvasmány élmények köszönnek vissza a lapokról úgy, hogy az embernek rögtön kedve támad ugyan azt művelni, mint amit épp elkövet a szerző (Magam is szívesen keresném Molnár Ferenc nyomait, egy San Remo-i nyaralással összekötve).
A kis formátumú könyvet elvileg rövid idő alatt meg lehet enni, de még is azt javaslom, hogy inkább cseppenként fogyasszuk, mint a nemes bort. Szívesen ajánlom bárkinek.

szerintünk: (1/5)
értékelés: : (1/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://birodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr341056264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása